Wie zijn wij

Van melkveebedrijf …

Ik ben Belinda en dit is mijn man Wim. Samen baten we de boerderij, de Drieshoeve, uit. Wij zijn de derde generatie landbouwers die de boerderij – toen nog een melkveebedrijf – van vader op zoon hebben overgenomen. Wim nam al op zijn 19de de fakkel over van zijn ouders, nadat hij zijn ouders op jonge leeftijd verloor.

Toen ik Wim in 1988 leerde kennen, ging ik hem dikwijls helpen op de boerderij. Vier jaar later stapten we in de huwelijkstractor en zetten samen het werk op de Drieshoeve voort. We deden alles wat je maar kon doen op een boerderij. Koeien melken, voederen, akkerbouw, hooien …

… naar akkerbouw en mestveeboerderij

Tot we in 2011 beslisten om het over een andere boeg te gooien. We zegden ons melkvee vaarwel. In plaats daarvan legden we ons toe op akkerbouw en mestvee. Wim is altijd al gek geweest op de rassen Blonde d’Aquitaine en Limousins. Mooie rassen, die gekend zijn voor hun mager, gezond, smaakvol en mals vlees. Heel fijn van draad, sappig en dieprood van kleur. We kochten een tiental beesten aan en al snel zagen we onze veestapel groeien. Jaar na jaar.

Liefde, zorg, respect en aandacht

Wij kweken onze beesten met heel veel liefde, zorg, respect en aandacht. De kalveren worden op een natuurlijke manier geboren, waarna hun moeder ze vijf tot zes maanden zoogt. In de lente en de zomer grazen ze in onze weiden. De maïs, het stro en het graan in de veehouderij komen van onze eigen akkers. En met de restproducten van de veeteelt – zoals vloeibare dierlijke mest en stalmest – laten we onze planten groeien. Op zonnige dagen maaien en hooien we om de kwaliteit van onze grond hoog te houden.

Recente blogs

Weet wat je eet

Proef het verschil en steun samen met ons de lokale, kleinschalige en duurzame landbouw.

Chef Nicolas Nuyens

Chef Nicolas Nuyens - gekend van Njam! en Gastronomie Nicolas - maakt met ons vlees onweerstaanbare bereidingen.

medische ingreep

Op woensdag 19 en 20 juni zal onze winkel uitzonderlijk gesloten zijn wegens medische ingreep. Vanaf vrijdag 21 juni zal de winkel terug open zijn. Dank u voor begrip. Groetjes Belinda en Wim

Word vriend van de boer

Vriend van de Boer is een initiatief van Boer Meat Chef. Als Vriend van de Boer steun je niet alleen onze plaatselijke hoevewinkel, maar ook de lokale, kleinschalige en duurzame landbouw. Zonder dat je iets hoeft te betalen. Op vriendschap staat geen prijs. In tegendeel, je krijgt juist heel wat voordelen in ruil voor je vriendschap.