Ons kwaliteitsvlees

Gezond en duurzaam kwaliteitsvlees

Wij kweken onze beesten met heel veel liefde, zorg, respect en aandacht. Het is alvast geen toeval dat ons vlees geliefd is bij top- en hobbykoks, vleesliefhebbers en BBQ-helden.

De koeien komen op een natuurlijke manier op de wereld en hun moeder zoogt ze vijf tot zes maanden lang. Ze grazen in onze eigen weiden en zowel de maïs, het graan als het stro komen van onze eigen akkers. Bovendien wordt de vollédige koe verwerkt door Vleba. Een lokale vleesverwerker. We gooien niets weg. Elk stukje vlees wordt versneden. Van entrecôte tot rosbief.

Ontdek hier alle informatie en de bereidingswijze van onze producten.

  • 1. Chef’s Ribeye / Tomahawk  

    Ribeye is een van de smaakvolste vleesstukken uit het rund. Dit wordt gesneden uit de zes laatste ribben van het ribstuk.
    De ribeye situeert zich meer naar de nek en heeft een mooie vetmarmering (intramusculair vet) tussen het vlees. Vergeleken met de entrecote is de ribeye iets malser en vetter. En net daarom meer geliefd bij de echte vleesliefhebber.

    Tomahawk deze naam komt voort uit de vorm van de steak. Het heeft namelijk wat weg van de oude Tomahawk (bijl) van de Indianen. Het is dan ook een stoere ribeye met daaraan het hele rib been. De Tomahawk wordt gesneden op basis van de dikte van het been en kenmerkend zeker 2cm dik. De heerlijke stuk vlees wordt meestal voor 2 personen geserveerd.

    De ribeye en tomahawk zijn beide uitermate geschikt om te barbecueën. Geef voor de BBQ het vlees een lekkere kruiding/marinade ook wel RUB genoemd mee om een optimaal resultaat te bekomen.

  • 2. Côte à l’os  
  • 3. Entrecote  
  • 4. Filet pur  
  • 5. Stoofvlees  
  • 6. Boerderij steak  
  • 7. Soepvlees  
  • 8. Hoevesteak super  
  • 9. Soeprol  
  • 10. Boerenkroket  
  • 11. Boerengehakt  
  • 12. Rosbief  
  • 13. Puur rundburger  
Recente blogs

Word vriend van de boer

Vriend van de Boer is een initiatief van Boer Meat Chef. Als Vriend van de Boer steun je niet alleen onze plaatselijke hoevewinkel, maar ook de lokale, kleinschalige en duurzame landbouw. Zonder dat je iets hoeft te betalen. Op vriendschap staat geen prijs. In tegendeel, je krijgt juist heel wat voordelen in ruil voor je vriendschap.