Zo bereid je ossenstaart

Soepvlees of ossenstaart weegt doorgaans 1 tot 1.8 kg en bestaat uit ronde startwervels met daaromheen het spierweefsel (vlees). De ossenstaart is zogenaamd werkvlees (de staart beweegt veel) en dient dan ook gestoofd of gekookt te worden gedurende lange tijd. De Bouillon die na bereiding overblijft kan nadat deze geklaard is geserveerd worden als “oxtail clair”.

Extra bereiding:

Gooi het stuk vlees na bereiding niet weg maar maak van het vlees een lekkere Bouilli salade.

  1. Haal het vlees van de staart wervels en doe dit in kleine stukken
  2. Voeg hier mayonaise, gehakte peterselie, peper, zout en cayennepeper en zilveruitjes aan toe.
  3. Meng en serveer dit op een stukje donker brood.

Word vriend van de boer

Vriend van de Boer is een initiatief van Boer Meat Chef. Als Vriend van de Boer steun je niet alleen onze plaatselijke hoevewinkel, maar ook de lokale, kleinschalige en duurzame landbouw. Zonder dat je iets hoeft te betalen. Op vriendschap staat geen prijs. In tegendeel, je krijgt juist heel wat voordelen in ruil voor je vriendschap.