Zo bereid je ossenstaart

Soepvlees of ossenstaart weegt doorgaans 1 tot 1.8 kg en bestaat uit ronde startwervels met daaromheen het spierweefsel (vlees). De ossenstaart is zogenaamd werkvlees (de staart beweegt veel) en dient dan ook gestoofd of gekookt te worden gedurende lange tijd. De Bouillon die na bereiding overblijft kan nadat deze geklaard is geserveerd worden als “oxtail clair”.

Extra bereiding:

Gooi het stuk vlees na bereiding niet weg maar maak van het vlees een lekkere Bouilli salade.

  1. Haal het vlees van de staart wervels en doe dit in kleine stukken
  2. Voeg hier mayonaise, gehakte peterselie, peper, zout en cayennepeper en zilveruitjes aan toe.
  3. Meng en serveer dit op een stukje donker brood.

Bestel vlees en gerechten online

Plaats je bestelling telefonisch of via e-mail en haal ze af in onze winkel. Zo ben je altijd zeker van supervers vlees!